Stanování na letišti 06-2024

V pátek odpoledne začalo víkendové soustředění talentované mládeže. Sešlo se nás sice málo, ale o to více prostoru jsme měli na nebi. Ještě odpoledne nám docela dost foukalo, ale navečer se počasí umoudřilo a oprášili jsme letadla. Když se začalo stmívat, pan předseda a vedoucí našeho kroužku Míra Faix nám rozdělal oheň a připravil buřty, tak jsme do noci ještě klábosili u ohně.

V sobotu jsme se začali probouzet už v 6 hodin do sluníčka a bezvětří. Ještě před snídaní jsme si zalítali, ale poté i k nám dorazil déšť. Podle radaru však neměl trvat dlouho, tak jsme si mezitím zahráli karty. Co jiného v tomto počasí, než Prší, že? Kolem oběda už jsme byli zase ve vzduchu. Dokonce nás musel Míra trhat od létání abychom si šli dát jeho vynikající polévku. Odpoledně byl opět velmi proměnlivý vítr, občas to „lehlo“ úplně, ale v zápětí nám foukalo 6 m/s v nárazech. I tak nás to neodradilo. Mezitím co Míra nakládal maso a zeleninu do alobalů na oheň k večeři, tak jsme blbli a fotili úchvatné mraky a nálety do nich, a také průlety západem slunce nasvícených letadel nad obilím. Večer jsme opět strávili u ohně.

V neděli jsme opět létali od časných ranních hodin do oběda, a pak jsme začali balit a pomalu odjíždět do svých domovů.

Průměrně nám celý víkend foukalo kolem 2 metrů, ale občas vítr i zesílil. Zalítali jsme si ale se vším, od letadel do větru po akrobatické „haláky“ do bezvětří. Celkově se víkend vydařil a kromě jednoho tlesknutí křídel ve vzduchu jsme nic nerozbili. Ponaučení pro příště zní „i malej spalovák musí mít pořádnej nosník“.

Opět děkujeme Mírovi Faixovi za obstarávání potravy, vaření a vedení mládeže. Dále děkujeme všem, co se podílejí na zvelebování letiště. Jmenovitě Milošovi Hellerovi za sekání celé plochy letiště, Jirkovi „hasičovi“ za obstarávání zásob vody a za truhlářské práce, Pepovi „kafařovi“ za pomoc s realizací nabíjení a opravou skříní a Lukášovi Ajksnerovi za technické zázemí a zvelebování prostor k bytí. Samozřejmě patří velký dík i ostatním, co se podílejí na chodu kroužku a celého LMK Louny.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď